Az A oszlop javítása

 

27 aoszlop07

Mielőtt az első doblemezek + tűzfal kombót a helyére rakhattam volna, volt még egy régi adosságom. Még 2011-ben vágtam szét a nagy C vágány előtt, mert szét volt rohadva, ami meg nem az papir vékony volt. Hajlíttattam 1,5-s lemezből javító elemeket, és kezdődhetett a meló.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 aoszlop01

 

Nem egy túl bonyolult művelet ennek a résznek a javítása, csak méretre kellett szabni a lemzeket, kivágni a megfelelő helyen, hogy az ajtókat fel lehesen csavarozni, és már mehet is a hegesztés. Sok mesélnivaló sincs a témában, semmi hátráltató körülmény nem volt. Ez ugyan ritka, de örömteli.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 aoszlop02

 

27 aoszlop03

 

27 aoszlop04

 

27 aoszlop05

 

27 aoszlop07

 

27 aoszlop08

 

27 aoszlop09

 

27 aoszlop10

 

 

27 aoszlop11

Mivel hamar meglett az oszlopok javítása, előkerült ismét az eslő traktus és a lézer. Majd jó 2 órányi méricskélés után már azt hittük hogy jó, de ekkor Ádi feltette a kérdést: "És akkor ez most nem áll szögben mint az elején a sierra orr?" És tényleg, ezt nem is néztük, csak azon szenvedtünk, hogy a tronyok egyforma magasságban legyenek, a középvonal tényleg középen legyen és fusson a többi résszel is. Megnéztük, persze szögben állt, az elejét lejjebb kellett rakni kb 1 centivel. Na eután a mérés kezdődött elölről, lézerezés megint. Sajnos amit sikerült szereznünk lézert, egyik sem volt túl erős. Ez egyrészt jó, mert nem kellett attól tartani hogy lézerkardként kettémetszi a bódét, de másrészt rossz, mert a műhely világítását le kellett kapcsolni hogy rendesen lássuk a vonalat. Próbáltam lefotozni ezt  afázist, de a műhelyben levő 11 éves digitális gép nem alkalmas erre, mint azt a kép is mutatja. De a lényeg, hogy estére sikerült belőni mindent. és pár helyen meghegeszti az orrészt a bodéval. Tornyok egy magasságban, az első agy is olyan távol az A oszloptól, hogy az escort eredeti sárvédőjén a kerék pont jó helyre kerüljön stb stb. A végén még egy spéci üléspróbára is jutott idő...

 

 

 

 

27 aoszlop12

 

27 aoszlop13

 

27 aoszlop14

 

 

 
Kérjük, hogy regisztrálj vagy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni ehhez a cikkhez.

Bejelentkezés

5 Legfrisebb cikk