18. rész: Fényezés

A családi piros miatt egy kicsit háttérbe kerültek a Capri OT-s munkálatai, de így is van lemaradásom a cikkírásban.
2012.V.01 Fényezés:
A fényező kb. ugyanabba a kategóriába esik, mint a lakatos: mindenkinek van egy jó lakatos v. fényező ismerőse, aki szebben, jobban dolgozik, mint bárki más, de amikor helyzet van és kéne a szaki, akkor persze nem elérhető, nem ér rá, stb.

Mikor a meló elkészült, persze ismét előkerül, hogy ezt a munkát az ismerős sokkal jobban, szebben, gyorsabban és fele ennyi pénzért megcsinálta volna!

pudva18 00

Az én fényezőkeresésem is hasonlóan indult! Voltak olyanok, akiket nem tudtam rávenni, hogy jöjjenek ki a műhelybe és nézzék meg a melót.
Ők mindenáron azt szerették volna, hogy tréleren vigyem oda az autót és majd mondanak rá valamit.
Volt olyan is, aki kijött, alig nézett rá a bódéra, majd olyan árat mondott, amiből egy másik Caprit is vehettem volna!
Akkortájt volt a műhelyben a Ghymkhanás Sierra is, minél többet nézegettem a színét és a mintáját, annál jobban tetszett.
A rajta lévő felirat szerint a Zsukart.hu készítette. Miután megnéztem a weboldalt, azt gondoltam:  gyönyörűek a munkák, de nem az én pénztárcámnak való!
Végül is írtam nekik, gondoltam max. lesz még egy ajánlat a fényezésre. Egy két levélváltás után felhívtam őket, ugyan jöjjenek már el megnézni, ekkor derült ki, hogy Kaposváriak a srácok.
Zsukáék a megbeszélt időben megérkeztek a helyszínre. Több mint két órán át ment a duma, és a sztorizás, szóval már elsőre is szimpatikusak voltak.
Pár email váltás után megvolt az árajánlat is.
Itt szeretném megjegyezni, hogy elég problémás megrendelő lehetek, mert nincs határozott elképzelésem arra, hogy mit is szeretnék, de ha a kapott terv nem tetszik, azt azonnal látom.
A szín már az elején megvolt: maradjon tükör fekete, de ha rásüt a nap, akkor csillogjon lilásan /egyébként Zsukáék azonnal értették a színnél is, hogy mit akarok Smile/
ezt úgy oldották meg, hogy a feketéhez 8% lila candy-t kevertek. A minta kitalálása már problémásabb volt: Zsuka gyártott rengeteg tervet, de nekem valahogy egyik sem tetszett...
Sokat beszélgettünk arról, hogy kell-e minta az autóra, és ha igen milyen. A nagyon telefestett autó 5letét már az elején elvetettük, mondván az autó önmagában is ritkaság.
Így nem az a cél, hogy kitűnjön a sok egyforma autó közül, hanem hogy legyen benne egy kis egyediség, azaz 'kásztom'. A portfóliójában megláttam egy Bio jelet!
Akkor jött a 'megvilágosodás: igen, nekem ilyen kell a Caprira, Zsuka máris szállította a tervet. Közben Csabi a fényező kikevert két féle színt is, egy kisebb és egy nagyobb pigmentűt.
Ahogy azt kell, megkaptam a színeket egy kisautó formára ráfújva, hogy könnyebben tudjak választani, a nagyobb pigmentű lilásabbat választottam.

pudva18 01
Teltek a hetek és néha kaptam 1-2 új fotót a munkáról. Közben újabb igazságra jöttem rá: A legtöbb mesterember problémája a kommunikáció.
Szegény megrendelő/ügyfél csak ül otthon és várja, hogy a Majster majdcsak megszánja valami információval... de közben is agyal, kombinál: "biztos nem csinálja, biztos más munkával foglalkozik"!
Szóval kedves mesterek (lakatosok, fényezők, szerelők...) ha néha, pl.: havonta vagy kéthetente adtok valami infót neadjisten' fényképet, a meló jelenlegi állásáról, akkor a tulaj halál boldog lesz és elégedetten konstatálja, hogy a kis kedvence jó kezekben van és minden rendben.
Visszatérve a Caprihoz eltelt pár hónap és a srácok szépen haladtak. Húsvétkor családilag FELmentünk Razz Kaposvárra megcsodálni a végeredményt, a minta olyan lett, mint amilyenre vágytam, a szín is olyan lett, mint a próbafújás: fekete ami lilás színben 'játszik' ha rásüt a nap, a géptető és a többi felület pedig mint a tükör!
Ha a legyek megpróbálnak landolni rajta, tuti lecsúsznak. Már csak egy polírozás volt hátra és kész.

pudva18 03 pudva18 04

pudva18 05 pudva18 07

Április 29.-én reggel elindultunk Bogyóval az autóért. Mivel állandó tréler biztosítónk Papi járműve éppen nem volt elérhető, egy Capris társ az automentoberles.hu-t ajánlotta.
Kicsi a világ ez most is bebizonyosodott, mert az autómentős srác driftel és ahogy dumáltunk kiderült, hogy van egy csomó közös ismerősünk.
Kaposváron felpakoltuk az autót, majd elindultunk hazafelé a műhelybe.

pudva18 08

pudva18 09

pudva18 10

pudva18 11

pudva18 12

pudva18 13

pudva18 14
A pályán ismét üzemelt a látványkonyha, ugyanis ha egy autó elhajtott mellettünk forogtak a fejek, lesték a csili-vili kasztnit.

pudva18 15

pudva18 16
Másnap összeszedtem az otthoni nem használt lepedőket, amikkel egy alapos tisztítás után letakartuk a bódét.

pudva18 17

pudva18 18 pudva18 20

A GÉP hazaérkezett, már csak össze kell rakni...

 
Hozzászólások (1)
Drágaszág
12012. június 03. vasárnap, 22:20
Pesztránszky Erzsébet
Nagyon örülök, hogy követhetem a drágaszág sorsának alakulását. Szorítok, hogy időre elkészüljön.
Kérjük, hogy regisztrálj vagy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni ehhez a cikkhez.

Bejelentkezés

5 Legfrisebb cikk