17. rész: 'OT'-sítás, kábel felújítás, zsákmány

2011.XII.11. Amíg a fényezőre várunk addig sem tétlenkedünk, elkezdtük a kiszerelt részek 'OT-sítását'

pudva17 01

Először is tisztázzuk a fogalmat 'OT-sítás' ejtsd: [ótésítás]

Ezt a szót Tibi vagy Bogyó találta ki amikor Tibi autója készült, azt a fogalmat takarja, amikor egy régi rozsdás csavart vagy bármit megpróbálunk széppé 'varázsolni' drótkoronggal, drótkefével vagy benzinben való elmosással. Bármilyen módszer megengedett, ami újjá varázsolja az adott alkatrészt.

Én találomra a fűtésdobozzal Smile kezdtem, szétszedtem a sajátomat és egy az M zárolt készletben lévő másik box bevonásával igyekszem a kettőböl egyet csinálni. A fűtésdobozban fémlapok vannak vékony szivacs réteggel, az idők folyamán ezek lekopnak, elmorzsolódnak, így az első körben lepucoltam ezeket. Azt még nem tudom, hogy ragasztva lesz rá új réteg vagy egyszerűen lefestem őket... A bal oldali a szivacs maradványa, a jobb oldali a lepucolt lap.

pudva17 02

A lepucolás a következőképpen történik: a szivacs maradványa gázlámpával felmelegít, majd spaklival lekapar és drótkoronggal felcsiszol.

pudva17 03pudva17 04

Egy nagy köteg kábel is kikerült az autóból a szétszedéskor. A Capriban a kábelköteg 3 részből áll, ezeket újra legyártani szinte lehetlen házi körülmények között  és értelmetlen is. Abban maradtunk Bogyóval, hogy az összesről leszedem a gyári bandázst, szemrevételezéssel megnézzük a 'tyúkbelek' állapotát, és ahol szükséges ott cseréljük őket, valamint a csatlakozókat is újraszereljük. Kezdésnek lebontottam az összes régi gyári bandázst, ami nem volt túl nehéz, mivel csak egy 'sniccerel' óvatosan át kellett vágni a régi kötöző szalagot és lefejteni a kábelről.

pudva17 05pudva17 06pudva17 07

A zsákmány: a Vaterán szert tettem egy pár eredeti! Hella H1 T4W lámpára, ez a cikkszáma: 1B3114179-001pudva17 08{jcomments on}

 
Kérjük, hogy regisztrálj vagy jelentkezz be, ha hozzá kívánsz szólni ehhez a cikkhez.

Bejelentkezés

5 Legfrisebb cikk